traudel

Vælg dine smykker med omhu

Smykker skal vælges med hjertet. Når de passer til ens personlighed, får smykkerne en lang levetid, og du kan mikse og matche efter behov. Sådan lyder rådet fra Traudel Toftegaard, designeren bag det populære og tidløse Toftegaard Design.

Miks og match din smykker rigtigt
Ifølge Traudel Toftegaard er det en god ide at mikse forskellige kollektioner og smykkeserier, men der er én grundregel som du skal huske: “Armbånd og ringe skal passe sammen, fordi de opfattes samlet med ét blik. Det samme gælder øreringe og halskæder. Til gengæld kan man sagtens vælge forskellige udtryk på for eksempel øreringe og fingerringe, fordi de er lang fra hinanden.”

Din egen smykke stil kommer med tiden
Det tager tid at finde sin egen stil. Som helt ung kaster man sig typisk over nye udtryk og designs og skifter stil konstant. Men når man bliver voksen og finder ud af, hvad der klæder én, og hvad der toner ens personlige stil frem, så vinder man over de flygtige mode-strømninger, og så gælder det om at vælge sine kostbare smykker med omhu.

“Man skal have hjertet med, når man køber sine smykker. De skal kunne bruges længe, og de skal understrege ens personlighed. Derfor tænker jeg også primært i klassiske baner, når jeg designer mine smykker, for de skal have en lang levetid”, siger Traudel Toftegaard, der er uddannet guldsmed og juveler og har designet smykker hele sit liv. Sammen med sin mand, guldsmed Jens Gregers Toftegaard, driver hun Toftegaard Design, hvis smykker forhandles over hele Danmark og i adskillige lande verden over.

Klassiske smykke kollektioner
Traudel Toftegaard designer smykker i både guld og sølv, og selvom stilen primært er klassisk, er der stor forskel på de mange kollektioner. Kollektionen Hart består af fine, glatte smykker og tæller både vedhæng, ringe og øreringe i sølv og guld. Selvom smykkerne minder om et hjerte, er inspirationen faktisk hentet et helt andet sted, nemlig i naturen.

Hart serien minder om et hjerte, men er inspireret af geviret fra en hjort. Det er vigtigt for Traudel Toftegaard at skabe komplette serier, så du kan fuldende din styling i et helhedsudtryk - derfor er der altid masser af elementer i hver kollektion fra Toftegaard Denmark
Hart serien minder om et hjerte, men er inspireret af geviret fra en hjort. Det er vigtigt for Traudel Toftegaard at skabe komplette serier, så du kan fuldende din styling i et helhedsudtryk – derfor er der altid masser af elementer i hver kollektion fra Toftegaard Denmark

“Jeg blev inspireret af geviret på en hjort. Ofte ser jeg noget – arkitektur, en overflade eller noget i naturen, og da jeg altid har min skitseblok med mig, tegner jeg mine idéer ned”, siger Traudel Toftegaard, der har vundet flere priser for sit smykkedesign igennem tiden.

Rå månesmykker med inspiration fra 1970 & 80’erne
En anden kollektion, der hitter lige nu, er Moon Mountain, der er mere skulpturel i sit udtryk og blander blanke og matte strukturer. Inspirationen er hentet fra 1970’erne og 1980’erne, dengang fandtes især farveuniverset med de klare grønne, turkis og koboltblå farver i modebilledet, som vi også ser det idag.

“Generelt er denne farveskala meget smuk til den nordiske kvindetype. Og så er der et meget flot spil mellem farverne og de to slags sølv. Jeg kan godt lide at skabe store smykker, der er lidt rå i stilen. De må gerne udstråle power, samtidig med at de er feminine. Det er nok min egen personlighed, der skinner igennem”, siger Traudel Toftegaard, der er stolt af sit håndværk og sætter en ære i, at alt fremstilles i egen produktion i Danmark, hvilket garanterer for god kvalitet.

Toftegaard smykker forhandles hos Brodersen + Kobborg

Læs mere om Toftegaard Design og find flere forhandlere på www.toftegaard.com

Tekst af Kåre Peitersen

En mening om “Vælg dine smykker med omhu”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>