Violina smykker fra Per Borup

Smykker fra Per Borup Design

Historien om Per Borup Design

Historien om Per Borup Design er også historien om et af få tilbageværende smykkefirmaer, som stadig udelukkende producerer smykker i Danmark. Smykkerne kendetegnes af håndværk, god kvalitet og ædle materialer, og med smykkerne bærer man også fortællingen om et firma, der æstetisk har præget Danmark i mere end 50 år.

Da Per Borup (1936-2012) voksede op, anede han ikke, at han skulle blive guldsmed. Hans mor havde fundet en avisannonce for en københavnsk guldsmed, der søgte en lærling. Det var i 1951; lille Per var blot 14 år gammel. Men det skulle vise sig at være det bedste, der var sket i knægtens liv. Per Borup elskede faget, og for sit svendestykke – en broche, som han selv havde tegnet – fik han både diplom og bronzemedalje i 1956.

Smykker til kongehuset og en rejsekonge

Efter at have etableret sig som selvstændig guldsmed i 1962 blev Per Borup snart værksted for de største juvelerer i København, og det kastede blandt andet arbejde for Kongehuset af sig – heriblandt kong Konstantins morgengave; et par manchetknapper. Siden bestilte kong Frederik tre ens ringe; en til dronning Ingrid, til prinsesse Margrethe og til prinsesse Benedikte, som et minde om Anne-Maries bryllup, og det var Per Borup, som udførte ringene. Via butikken Klarlund kom Per Borup såmænd også til at udføre en del af de smykkegaver, som rejsekongen Simons Spies forærede sine ”morgenbolledamer”.

En smykkevirksomhed går i arv

I 1975 kom Per Borups søn, Kell (født 1959), i lære i firmaet; i 1979 blev han udlært og medejer, og i dag er Kell Borup eneejer af firmaet. Det er Kell Borups Changeling-koncept og Violina-design, som i dag tegner smykkefirmaets profil. Violina-serien designede Kell Borup oprindeligt til sin hustru, og de bløde former er ment til at lede tankerne over på fløjlssløjfer, blomster og lette sommerfugle.

Populære smykker fra Per Borup

Changeling smykker fra Per Borup
Changeling smykker fra Per Borup er smukke og unikke smykker – og du kan nemt og hurtigt skifte look med udskiftning til en ny farve perle.

Det er imidlertid Changeling-konceptet, som er det suverænt bedst sælgende. Som et romantisk, lykkebringende og eventyrligt smykke skifter Changeling udtryk efter bærerens behag. Ringen og vedhænget udgøres i al enkelthed af en høj hvælvet fatning, hvori en udskiftelig facetslebet rund smykkesten placeres. 24 forskellige ædelsten eller perler kan der vælges imellem. Blandt andet sort onyks, lilla ametyst, rosa kvarts, lyseblå topas, grå Tahiti kulturperler og hvide ferskvandspeler. De forskellige smykkesten gør, at både ring og vedhæng kan skifte visuelt karakter alt efter hvilken kugle, der placeres i fatningen; både ring og vedhæng kan styles op eller ned efter humør, tøj og anledning – og det gør Changeling til det altid rigtige valg.
Kell Borup har designet Violina-smykkeserien, som består af ringe, armbånd, forskellige ørestikkere, smykkelås og vedhænge i forskellige størrelser. Også i Changeling serien findes det smukke Violina-design.
Kell Borup har givet smykkeserien navnet ”Violina” efter en meget smuk og indtagende kvinde. En kvinde med en blid udstråling og en sjælfuld lethed og ynde. Lette og luftige strøg samles i åbne buer, og de bløde former er ment til at lede tankerne over på fløjlssløjfer, blomster og lette sommerfugle.

Per Borup smykker forhandles hos Brodersen + Kobborg

Læs mere om Per Borup Design og smykker fra Per Borup på www.perborupdesign.dk

Tekst af Per Borup Design

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>